keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Aina valmiina:)

Vuoden 2012 muistelemispäivän teemana on ”Voimme pelastaa planeettamme”. Kaikkein köyhimmät kärsivät eniten ympäristön tuhoutumisesta ja ilmastonmuutoksesta. Kestävän kehityksen takaaminen, mikä on yksi vuosituhattavotteista, on elintärkeää köyhien olojen parantamiseksi.
Joka vuosi helmikuun 22. päivänä vietetään muistelemispäivää. Perinne juontaa juurensa vuoden 1926 kansainväliseen tyttöpartiolaisten konferenssiin Yhdysvalloissa. Ideana on, että muistellaan ystäviä sekä kansainvälistä yhteenkuuluvuutta partioliikkeessä. Helmikuun 22. valittiin, sillä se on sekä Baden-Powellin että hänen vaimonsa Olaven syntymäpäivä. Koska on tapana antaa syntymäpäivälahjoja, alettiin vuonna 1932 kerätä rahaa muistelemispäivänä. Keräystulot menevät köyhien maiden partiolaisten tukemiseen.



Partio on ihan hyvä elämäntyyli, voi siis olla partiolainen olematta mitenkään aktiivi. Maksan edelleenkin jäsenmaksua ja olen kiinnostunut mitä partiossa tehdään ja hommaillaan olematta kuitenkaan enää aktiivisesti rivijäsenenä. Se on jollainlailla elämäntapa. Partiosta olen oppinut monia taitoja joita on mukana hallita, koska niitä tarvitaan kaikkialla koko ajan. Luonnossa selviäminen, ihmisten auttaminen -  siis kaikkinainen, käden taidot ja sen ns. maalaisjärjen käytön oppiminen. Partio kyllä vetää puoleensa jo valmiiksikin tällaisia ihmisiä. Mutta se on hyvä paikka jollekin Paavo Poropeukalolle oppia niitä taitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti