lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kasvari - Ansari

 Saatiin apuvoimin kasvarin kehikko koottua, puuttuu vielä sokkeli, joka on teräksinen ja kivet vielä alle, paikka on jotakuin tämä nyt missä kehikko on. Onneksi se on kevyt siirrellä. Sitten kun saadaan sokkeliin kiinnitettyä, laitetaan kennolevyt. Ensin ne täytyy teipata päistään huolellisesti ettei levä ynnä muu ötökkäparvi satu sinne, tämänkin tärpin löysin netista:) Onneksi. Siellä meinaan joku kyseli miten leväkasvuston saa pois kennojen välistä (EI mitenkään!), teippisuojaus on ehdoton. On vaan saat***n kallista, tähän yksi rulla, sellaisen jesarirullan kokoinen maksoi 70,-!!!! Mutta pakko oli tilata se.
Aikas iso tämä onkin 7.5 m2.
Päivän menussa possua, nautaa ja kanaa sekä perunasipulinyytit tuorejuustolla ja grillitomaatteja. Kiva kun sai välillä grillata ilman sateen pelkoa.
 Ötökät tykkää kun on lämmin - vaihteeks! Aurinko paistoi koko päivän ja lämpöä 24 mittarissa. käsivarret kärähti ulkotöissä. Koko päivähän pihalla meni sitten.

 Villivadelmassa paljon popsittavaa.
Huomenna automuseoon!

Terveiset kasvilavalta

 Jippii, maississa on kukka, ehkä satoakin tulee eli tähkiä.
Maissin taimet kasvoivat sitten 100 % eli kaikkia ja erittäin paksuja ovat ja pituutta riittää.

 Kurkku kukkii ja kasvaa samassa kasvilavassa maissien kanssa, paljon on ainakin kukkia tulossa.

 Punajuuretkin on harvennettu pari kertaa ja nyt vaan kovaa kasvua että saadaan punajuuria säilöä talven varalle.

 Mansikassa alkaa olla marjoja jo, en ihan odottanut näin hyvää satoa ekana vuonna, mutta kiitos.


perjantai 24. heinäkuuta 2015

PuuTarhalta

 Vaikka vettä sataa joka päivä, kärhö availee isoja kukkiaan ja ovatkin vantteraa tekoa, niihin ei sade helposti tehoa. Onneks nyt on poutailta ja huomisesta luvattu kaunista aurinkoista ilmaa. Huomenna onkin tiedossa ulkohommia ja grillausta:)

 Kellokukat kukkivat innokkaasti myös terassin reunalla.

 Viime vuotinen pelargonia on täynnä nuppuja ja kukkia.

 Malvakin kasvanut kovin vaikka epäilin kasvaa tässä ns. kuumassa paikassa, tänä vuonna ei kuumaa ole ollutkaan joten näkyy pärjäävän hyvin tässä, tykkää malvasta, hentoinen kukka vaikkakin aikas pitkä. Valkoinen pitäisi vielä saada tämän kaveriksi.


 Raparperin siirto onnistui siis täydellisesti, uudet lehdetkin jo tulivat, tässä sillä on hyvä paikka päärynäpuun varjossa, saapi siinä levitä rauhassa.

 Viime vuotisen orvokin alkuja kivikossa, kaikkeen ne itsensä kylvää, ei tarvi kummosiakaan elinolosuhteita kuten multaa ja lannoitetta, kiven väli riittää ja vettä, sitä on taivaalta tullutkin ilman tilaamistakin.

 Sateenvarjo kärhönikin alkoi kukkia, vaalean lila näkyy olevan.


lauantai 18. heinäkuuta 2015

Kisoissa

 Viitapohjassa suunnistuskisoissa, hienot kelit, aurinko helli koko päivän ja sateesta ei taaskaan tietoa, onneksi. Kisat meni hyvin.
Talkoolaisille oli 80-vuotiskakkukahvitkin tarjolla.

Osallistujia n. 800 suunnistajaa, päälle kotijoukot, kuskit, talkooväki niin paljon oli väkeä, heinäpelto  täyttyi sadoista autoista, mutta jälleen järjestelyt pelittivät hyvin.

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Tampere sprintissä

Talkoohommissa Hyhkyn suunnistussprintissä. Sadetta ja ukkosta piti olla mutta ei mitään sellaista kyllä ollut, lämmin aurinko porotti ja kaunis ilma, taas ei mennyt ennusteet sinnepäinkään. Paljon oli porukkaa taas paikalle osunut ja makkaraa meni;)
Huomenna Viitapohjaan kisoja jatkamaan ja sunnuntaina myös. Kotona ei paljon kerkiä kun nukkumaan. Onneks talkoolaisille on ruoka tarjolla, soppatykkikeittoa, kaffetta ja voikkaria.

maanantai 13. heinäkuuta 2015

Lahjus ja aleostoksia

 Synttärilahjan sain valita itse, olen tavoitellut näitä vedenvihreitä Kastehelmi-tuikkukippoja ja ne sain, ihanan väriset.
 Kodin1:stä turkoosi aletyyny 5.- johon kuului siis sisätyynykin. Keltaiset uudet päälliset 2,- kpl, en kauheesti siis tuhlannut. 
Sopivat turkoosiin seinään hyvin. Keltainen on ollutkin hakusessa.

Annon puuvillamatot olkkaarin myös, tummansinistä ja valkoista.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Näyttelyssä


Sahalahden museomakasiinissa esitellään kansitaidetta
Käväisin kylän omassa museossa, 500 m kotoa siis eli tosi lähellä. Kari Elkelä oli taas koonnut hienon kokoelman ja oli itse kertomassa tarinoita. Viime kesänä oli sarjakuvanäyttely. 

Mennyt 1900-luku oli aikakauslehtien vuosisata. Silloin lehdissä myös kukoisti kansitaide, jonka komeus on havaittu kunnolla vasta jälkikäteen. Taide ja tähdet -näyttely esittelee kuudeksi teemaksi ryhmitellyn valikoiman tätä upeaa mutta unohdettua kansitaidetta.
Näyttelyn taideteemoista tunnetuin on Kotiliesi, joka muistetaan erityisesti Martta Wendelinin ja Rudolf Koivun maalauskansista. Onnellisia muistoja monille tuovat lapsuuden joululehdet, joissa Koivu ja Wendelin myös ovat tutuimmat kuvittajat. Yleislehdistä ovat esillä Avun, Seuran ja Viikkosanomien maalauskannet, joita tekivät lukuisat liian vähälle huomiolle jääneet taiteilijat.
Näyttelyn tähtiteemoista ensimmäisenä ovat vanhat muotilehdet, joissa erityisesti erottuvat edukseen Kyllikki Raustilan Muotikuva-lehteen taiteilemat kannet. Oman osastonsa saa tähtien tähti Marilyn Monroe, joka on ollut monien lehtien kansissa Suomessakin ja tulee olemaan vielä jatkossakin. Erikseen esitellään useiden muiden tähtien kasvokuvat ajalta, jolloin uskottiin valokuvan voimaan eikä lätkitty lehden kansikuvan päälle isoja otsikoita nykytyyliin. (Sydän-Häme lehti).
Ensi vuonna kuulemma sota-ajan lehtiä ja julisteita tiedossa. Kiva kun joku jaksaa harrastaa ihan omaan piikkiin tällaista, näyttely on siis ilmainen vielä kaiken lisäksi.

 Keto kukkii niin kuin kuuluu, tykkään näistä isoista apiloista.



Rojekteja tulossa

 Pensaat kukkii kiitettävästi, mettiäiset tykkää kun pörräävät ympärillä.

 Kärhössä isoja nuppuja:)
Hyvin kasvaa paahteisella paikalla (ei tänä vuonna ole paahdetta kyllä ollut).

 Ruusut kukkii etupihalla todella paljon kukkia, viime vuonna ei paljoakaan ollut, mutta lannoitus näköjään teki terää.

 1. Rojekti
Autotallissa kasa puuta ja megajättikokoinen ruuvipussi ja ohjekirja.
Tästä pitäisi tulla grillikatos.

Jotta työt ei lopu kesken on hankittu
2. Rojekti
Metallitankoo, tiilikasa, autotallissa kennolevyjä = Kasvihuone
Vaatimattomasti tilasin heti 7,5 m2 ettei tila lopu kesken!

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Kesän Herkkuja

Syödä voi erilailla
 Tämä Pandan uutusjätski on ihan kamalan ihana, ihan kuin karkkipussia söis.
Näitä on mennyt jo kymmeniä ja kuulemma muutkin tykkää tästä uudesta Lakumixistä: appelsiinijäätelöä, karkkikastiketta, karkki-ja lakritsikuorrute.
 Kirkolta haettiin pari rasiaa oman kylän mansikkaa, nää siis oli vasta mun tänä kesän ekat, herkkuja oli, säästän osan huomiseen aamupuuron päälle.
 Kirpparilta pari lasiastiaa, vaikkapa makeisrasioita tms. musta nää oli kivan malliset.

 Sammakko altaan reunalla
 Kukkaset on alkaneet rehottaa kunnolla näin heinäkuulla, oli jo aikakin.
 Heinäkuun kukkia alkaa olla, kissankellot kilkkaat
Alpikin kukkii, tämä on vahingossa jäänyt reunalle kasvamaan, saapi olla. Ei siis ole kukkapenkkiin asti päässyt.

perjantai 10. heinäkuuta 2015

KesäTeatteria

 Kesän perinteinen kesäteatteri oli tällä kertaa hulvattoman hauska Tankki täyteen Tampereen Komediateatterissa. Ilta oli sopivan lämmin ja sadettakaan ei ollut. Kiva ilta siis. Katsomo jälleen täynnä ja nauraa sai niin että poskia pakottaa vieläkin.

Juhana ja Ulla olivat ihku alkuperäiset, hienosti vetivät, Reinikainen ja pastori olivat myös tosi mainiot rooleissa ja Sulo tietty.
Kesän kulttuuriannos saatu.

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Jätskillä käytiin

 Mobilian terassilta kuvattuna, jäätelö suussa - ei päässyt kuvaan kun piti auringossa syödä nopsaan, kiva päivä, järveltä viileä tuuli. Ihmeen vähän porukkaa säähän nähden, täällä on yleensä piknikillä nurtsilla porukkaa mutta nyt muutamia perheitä uimassa. Autoja kyllä parkkiksella mutta taisivat olla museon puolella sisätiloissa.
 Ai - ai, poliisi ei ole saanut autoaan ihan ruutuun!
 Räikköstäkin täällä muistetaan.
 Kuten näette nurtsi on tyhjä ja naapuri penkkikin. Hyvin on hoidettu ruohikot että kelpais tossa viltillä loikoilla.
Sorsaperhe lepäilee puunrungolla
 Lapset tahto uimaan, yksitellen pulahtivat rungolta ja pitihän äidinkin mennä sitten perässä kun koko pesue oli vedessä.

 Joku oli komeella letkulla tullut, oli meinaan silmiähivelevän glittervioletti väri, noi säihkeet on ihan aitoja ei fotoshopattuja:) Onneks mulla oli aurinkolasit päässä:)
Pitihän tuliaisia saada itelle. Mun paita on oikealla, ukon vasemmalla - sai ite valita.